søndag den 28. april 2013

2 nye Trollingfiskere.

Tog på Laksejagt til det svenske i bededagene.
Fiskede 2 1/2 dag deroppe og fik fint med fisk alle dage, 
rigtig fin snitstørrelse på fiskene med flere omkring de 10 kg og en 15.8 kgs "fastskæller" i top.
Langt de fleste fisk huggede øverst i vandlaget på mange forskellige blink. NK - KockOut Lure - DreamWeaver - Uffling - DiamondKing - Slammer - Grizzly - Apex. 
Farver- Grøn/Gul/Guld/Blå/Sølv/Kobber/Hvid/Sølv/Pink/Orange/Rød/Sort/Blå. 
Så de huggede på mange forskellige kombinationer, men stor forskel på de farver de tog, morgen - Middag og Aften. Baggrundseffekter som vinteren er gået med at male virker super under de rette forhold :-). Det vil Nicolaj og Uffe sikkert gi mig ret i med deres flotte 13.8 kgs fra BornØ
Vi havde besynderlig nok en død periode mellem ca. 12 og 14 alle dagene, ellers huggede de pænt fordelt over dagen.



 Bjarne og Steffen med 9,4 og 9,2 kg i et Trippel Hug, heldigvis stod den mindste af.

Stefan med en 6,7 kgs. fra et Dobb hug, inden vi fik sat alle stænger.. hvem sagde go start!!

 2 Nye Trollingfiskere er Født! Det blir dyrt i grej mente Bjarne :-)

En lækker sag på 15.8 kg og 116 cm.

tirsdag den 9. april 2013

Møn i havblik.

Gled ud på 45 m kurven. 25 mil E. Fandt 2 områder med fisk, men kunne i starten ikke få dem til at hugge. Opdagede vandet var algegrønt og kunne kun se klemmen ca. 5 fod ned, ændrede taktik. Kørte derefter store iltre blink og raptor m. 1.8kn ubelastet helt oppe i overfladen.
På riggen, helt tæt ned til 40' og ca. 3- 4 meter fra klemmen. (Har virket før)
Bedst var sort/sølv/pink, kobber/blå. Og ikke mindst 2 hjemmeklyttede i blå/guld/orange/gul og pearl/lys blå/pink/sort dot. (Foto)
En ca 14-16 Kgs fulgte pænt med ind og trak derefter ud på siden af båden, pludselig stod den stille tæt ved båden i overfladen og åbnede kæften hidsigt et par gange- rystede derefter krogen ud. Fanme om ik den bare blev stående helt stille deroppe før den så gled ned i dybet. Herligt syn i totalt havblik. Burde nok anskaffe et GoPro :-).
Havde 9 inde og genudsætte ved båden, og en del hug som stod hurtigt af.
Gokkede en 12 Kgs som blødte fælt fra gællen. Resten C&R.
Ingen dobbelt eller tripp hug. Fandt kun hugvillige fisk i 2 koncentrede områder. Masser af fødefisk! Og en 4kgs torsk på Sideplaner!
Kun hug fra N mod S. Eller lidt på skrå. Ikke modstrøms da
den fik noget hane :-)
Sydgående strøm ca 1.5kn

Men en herlig dag i pragt vejr.



Blogger fra iPhone

onsdag den 3. april 2013

Tur rapport - Påske Laks

Besluttede at rykke til det svenske sammen med Lasse og Claus Lørdag i Påsken. (Møn så skidt ud med den vindretning)
Vel ankommet til Smygehamn så vi hele havnehullet var lukket med noget udefineret flydende vi bestemt ikke ville udsætte vores motor for. Derfor videre til Ystad og isætte der.

Dag 1. Søndag,
Sæsonen starter så med ærgrelige Tunge rullere fra Øst Bwadr, men vi kom vest for Sortegrunden v. 10 tiden og satte grej.. 3 timer uden noget som helst, men så fandt vi et område der holdt fisk, godt gang i den et par timer, dog ingen større fisk. Da stedet var udfisket, sejlede vi ind til Kåseberg for natten, derved sparede vi ca. 2 x 7 mil sejlads, når vi dagen efter skulle samme sted hen. Abel lå iøvrigt derinde. Lille hyggelig men dårlig afskærmet havn, så vi blev rullet i søvn.

Dag 2. Mandag.
Sejlede ud v. 10 tiden, efter solidt morgenbrød fra bageren på havnen, og godt mørbankede af et uroligt havnebassin, ud til samme område, og ja sku - der var stadig fisk i området.. der var mange fisk indenfor et snævert område og jeg fik testet mine nymalede blink, der var ret godt gang i den derude.. op til ca 11kg. Langt de fleste blev dog nænsomt genudsat. Nu var jeg fisket varm :-)
Sejlede til Ystad for natten, da havnen ligger langt bedre beskyttet mod Østrullere.

Dag 3. Tirsdag.
Havblik og afsted det gik v. 8 tiden, storsmilende ud mod nye grunde, jeg fandt på kortet.. men der var sku ikke nogen grunde derude desværre, det var de samme ca. 135 Fod som der er overalt i området. Nå vel ankommet, grej sat og nul skete før ca. kl 11. Fandt et strømskel hvor jeg nok samlede ca 10 plastposer op med wiren.. Herligt! - Men der stod fisk i netop det område, havde et forrygende fiskeri ca. 2-3 timer op til ca. 14kg.. hvor fedt i total havblik. Så kun 1 yderligere trolling båd i det fjerne, så kunne i ro og mag plukke laks uden andre Trollere at skulle vige for.

Må sige det er en skøn fornemmelse at sætte flotte fisk ud igen, det handler for mig om at vælge det rette blink og få laksen i Hugget og efterfølgende Fighten. At man så slipper for renseriet og fryserkapacitet osv, er kun en fordel. Et hold svenske trollere på havnen i Ystad, kiggede lidt på hinanden da vi snakkede om fiskeriet, genudsætningen og de så billederne på mobilos. Tror de tænkte, jävla danskar. Særligt når de kun havde 1 laks i boksen. Men det handler jo om at ha nogle fede oplevelser, om så det betyder fisk i boksen eller ej,  Lasse insisterede dog på at tage lidt fisk med hjem :-)

Her lidt stemningsbilleder..

 En ca 10kgs holder sig præcis udenfor rækkevidde...

Hybrid?
Gafkrogen listes iøvrigt forsigtigt ind bag gællen, fisken løftes ikke helt fri af vandet. Om det er mere eller mindre skånsomt i forhold til at nette fisken ved jeg ikke, men når en Laks kan overleve den hårdhændede behandling de får under bedøvelse ved strygning, så tror jeg chancen for overlevelse er stor.
 en 7-8 kg's fræser hårdt i dybet..

Enkeltkrogen sad desværre tæt ved øjet, men håber den overlever... den var vildt flot i farveaftegninger




 En ca 14 kg's laver sit dødsrul og jeg håber reelt den ryger af....

5-6 kgs laver rouladen..

en ca 10kgs. kommer snigende, før den flænser derudaf...

Alt i alt, en feed tur jeg kan leve længe på..
Det var primært mindre blink i dæmpede farver der virkede, men fik fisk på 12 forskellige blink, så der var meget der virkede.. fart 1.8kn. vandtemp 1.3 - 1.7gr.

K&B